Thema's van 2023

Zoals ieder jaar hebben we ook nu weer uitgebreid onderzoek gedaan in onze community naar de trends en ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector. Hieruit hebben wij dé thema’s van 2023 vastgesteld. Iedere maand staat er een actueel thema centraal. Over dit thema wordt 24/7 gecommuniceerd via onze multimediakanalen met actueel nieuws, expertblogs, projecten, interviews, marktvisies en whitepapers.

Bekijk de jaarplanning voor 2023

Jaarplanning van 2023 Download de jaarplanning 2023


Benieuwd welke thema's we behandelden?

Klimaatpositief bouwenKlimaatpositief bouwen

We hebben de grenzen van onze planeet bereikt, zo blijkt duidelijk uit het IPCC-rapport. Anders bouwen moet de nieuwe standaard worden, met materialen die CO2 opslaan in plaats van uitstoten en hogere ambities dan de gangbare normen. We maken afspraken om met iedere ontwikkeling, nieuwbouw én renovatie, te bouwen binnen ons Carbon Budget.

Warmtetransities en betaalbare duurzaamheidWarmtetransities en betaalbare duurzaamheid

Nu de warmtetransitievisies helder zijn, is het tijd voor de uitvoering. Maar de praktijk is weerbarstig, dus is kennisdelen en integraal samenwerken essentieel. Wat leren we en hoe acteren we om versneld de warmtetransitie door te voeren in iedere gemeente? En hoe benutten we koppelkansen terwijl duurzaamheid tóch betaalbaar blijft?

Gezonde gebouwen en omgevingGezonde gebouwen en omgeving

We brengen 90% van onze tijd in gebouwen door. Ieder gebouw moet ons faciliteren om iedere dag het beste uit onszelf te halen. Dat kan alleen als we ons inzetten voor een optimaal binnenklimaat, gebruik van niet-toxische materialen en een huisvestingsstrategie die zich richt op welzijn en gezondheid.

Circulaire normen en waarderingCirculaire normen en waardering

Circulariteit kan een containerbegrip worden en vaag blijven als we onze ambities en realisaties niet onderbouwen met bewijslast. Circulaire normen en waarderingen zorgen ervoor dat onder andere duidelijk wordt in welke mate een gebouw losmaakbaar is en welke restwaarde materialen hebben. Als we die informatie voorhanden hebben, dan wordt circulariteit meer waard en kunnen gebouwen tegen een hogere waarde worden opgenomen in de boeken.

Thema's van 2018

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends

Word 24/7 geïnspireerd via expertblogs, projecten, interviews, marktvisies, nieuws, trends en ontwikkelingen via de multimedia kanalen van Duurzaam Gebouwd.

Direct aanmelden

Word lid van onze social community

Elke maand een nieuw thema en elke dag exclusieve posts, blijf optimaal op de hoogte.

Facebook   Twitter   LinkedIn   Flickr   YouTube
keyboard_arrow_up