Seminar Renovatie & Transformatie Terugblik 02-10-2018

Op dindsdagochtend 2 oktober 2018 stond een Duurzaam Gebouwd seminar in het teken van Renovatie & Transformatie bij Natlab in Eindhoven. Dowload hieronder de presentaties van:

Lees hier het verslag van deze ochtend en bekijk de overige resultaten hieronder.


7.4

Totaalimpressie bijeenkomst


8.1

Organisatie


7.0

Inhoudelijk programma


7.8

Locatie


6.9

Aansluiting op kennisbehoefte


6.8

Interactie


66

Aantal deelnemers


83%

Aanbevelingspercentage


8.3

Dagvoorzitter


8.3

Presentatie Wytze Kuijper


5.8

Presentatie Irma van Leeuwen


7.2

Presentatie Peter Peeters


7.6

Presentatie Peter Stam


8.6

Presentatie Paul Diederen

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
09:30 uur keyboard_arrow_downWelkomstwoord door Reynaers & Marktvisie door dagvoorzitter
Wytze Kuijper ()
09:45 uur keyboard_arrow_downLeegstand. Probleem of kans?
Irma van Leeuwen (Expertteam Transformatie RVO.nl)
Leegstaande (kantoor)gebouwen. Ze zijn een doorn in het oog van iedere inwoner. Het Rijk wil daarom woonoplossingen in bestaand leegstaand vastgoed bevorderen. Enerzijds wordt zo de leegstand teruggedrongen, anderzijds worden woningen gerealiseerd die passen bij de huidige én vooral ook de toekomstige vraag. Irma van Leeuwen, ambassadeur van het Expertteam Transformatie van RVO vertelt u over de kansen en de te nemen hobbels om tot succesvolle projecten te komen.
Download presentatie
10:10 uur keyboard_arrow_downStrategie op gebiedsontwikkeling en transformatie van woningcorporatie Woonwenz
Peter Peeters (Woonwenz)
Woonwenz vindt het van belang dat een gebouw een passende en duurzame (nieuwe) functie kan krijgen die van toegevoegde waarde is voor een gebied en daarmee een positieve betekenis voor de wijk. Geen lege huls, maar een meerwaarde voor de regio Venlo. Hierdoor besluit Woonwenz steeds vaker om gebouwen, waaronder ook vele monumenten te transformeren. Hoe verhoudt dit zich tot de visie van een corporatie op gebiedsontwikkeling? 'Als gebiedsontwikkelende corporatie kijken we ook nooit naar een project op zichzelf, maar altijd naar een totale buurt of wijk’, zo schrijft Woonwenz in de organisatiemissie. Ontdek hoe dat in de praktijk eruitziet. Peter Peeters vertelt vol enthousiasme over de uitdagingen en positieve energie die dit met zich mee brengt.
Download presentatie
10:35 uur Pauze & netwerkmogelijkheid
11:05 uur keyboard_arrow_downCirculaire renovatie leegstaande gymzaal tot duurzaam kantoorgebouw
Peter Stam (Merosch)
In de zomer van 2017 is adviesbureau Merosch gestart met de renovatie van een gymzaal uit 1955 in Bodegraven. Vanaf januari 2018 is de oude gymzaal in gebruik genomen als kantoor. Het doel van de renovatie: een inspirerende, comfortabele en gezonde werkomgeving. Tevens fungeert het gebouw als ‘etalage’ voor de mogelijkheden van duurzaam en circulair renoveren, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Deze presentatie gaat in op de diverse duurzaamheidsmaatregelen die zijn doorgevoerd om tot een circulair, gasloos, energieleverend en gezond gebouw te komen. De punten die tijdens de renovatie goed gingen komen aan bod, maar ook de strubbelingen en leerpunten worden toegelicht.
Download presentatie
11:30 uur keyboard_arrow_downTransformatie Nedinsco fabriek naar multifunctioneel gebouw
Paul Diederen (Diederendirrix)
De Nedinsco fabriek behoort tot de meest prominente gebouwen van Venlo. De herbestemming en restauratie van het rijksmonument vormt de spil van het Plan Maaswaard, de stedenbouwkundige herstructurering aan de zuidkant van de binnenstad. Het complex, opgetrokken uit beton, staal en glas, is een bijzonder voorbeeld van industriële architectuur en wordt gerekend tot de stroming van de Nieuwe Zakelijkheid. De fabriek is van oorsprong een complex voor fabricage van periscopen, verrekijkers en afstandsmeters van Carl Zeiss.
Diederendirrix heeft de fabriek gerenoveerd en omgebouwd tot multifunctioneel gebouw met 27 appartementen voor sociale huur, kantoorruimten en radio- en televisiestudio’s van Omroep Venlo en Limburg 1.
In totaal biedt het gebouw met een omvang van bijna 10.000 m2 plaats aan circa 250 werkplekken. Boven in de periscooptoren bevindt zich een bar en restaurant.
Bert Dirrix gaat hier alles over vertellen tijdens dit seminar, mis dit niet!
Download presentatie
11:55 uur Plenaire afsluiting door dagvoorzitter
12:00 uur Lunch & napraten
13:00 uur Einde

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up