Webinar Warmtetransitievisies en Expeditie Aardgasvrije wijken Terugblik 19-11-2020

Tijdens het webinar is er een verslag geschreven door onze hoofdredacteur Marvin van Kempen. Dit verslag kunt u hier terug vinden.
Mocht u iets gemist hebben of het interessant vinden om het webinar terug te kijken, dan kunt u dat doormiddel van onderstaande video doen.
Onderaan vind u het programma van het webinar. Hier zijn ook de slides terug te vinden.

Wij hopen u op een volgend evenement weer te mogen ontmoeten.


7.1

Totaalimpressie bijeenkomst


7.3

Organisatie


7.4

Inhoudelijk programma


7.3

Gebruiksvriendelijkheid webinaromgeving


7.3

Aansluiting op kennisbehoefte


7.1

Interactie


103

Aantal deelnemers


7.2

Dagvoorzitter


8.0

Presentatie Timo Veen


7.6

Presentatie Aleida Verheus


6.9

Presentatie Aarjen de Boer


7.9

Presentatie Esther Slegh, Ronald Velthuizen, Kees Boer

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Opening door dagvoorzitter
Ysbrand Visser (Duurzaam Gebouwd)
10:05 uur keyboard_arrow_downStapje voor stapje naar een aardgasvrije wijk in Zwolle
Timo Veen (TiMove)
Berkum, een wijk in Zwolle en thuishaven van Duurzaam Gebouwd, is al sinds 2018 een proeftuin in de energietransitie. Een eerste project om 85 woningen te verduurzamen is gestart en sinds kort heeft het nu ook de officiële status van proeftuin op weg naar een aardgasvrije wijk. Projectleider Timo Veen neemt je mee in de (on)mogelijkheden van de transitie in deze wijk en zal vooral stilstaan bij leerervaringen. Stap voor stap en vooral van denken naar doen!
Download presentatie
10:30 uur keyboard_arrow_downWarmtetransitie: allen op uw plaatsen, klaar….start!
Aleida Verheus (Tauw)
In de presentatie gaat Aleida in op de rol van stakeholders in de transitie visie ontwikkeling en bij het uitwerken van concretere plannen voor een wijk.
Wie is er betrokken, hoe zorg je dat iedereen aan tafel komt, wat levert de betrokkenheid op en hoe zorg je dat je samen verder kunt?
Download presentatie
10:55 uur keyboard_arrow_downDecentraal is ideaal
Aarjen de Boer (AB Sales & Trade | CLAGE Nederland)
De energietransitie verlangt een enorme wijziging van onze energiehuishouding en daarbij voeren isoleren en warmtepompen de boventoon. Vergeten wordt dat er meer wegen naar het aardgasvrije Rome lopen. Natuurlijk zijn er veel verschillen in type woningen, wijken en wensen van bewoners. Neem dat onderscheid beter mee in het opstellen van de plannen, dan kunnen er heel andere ontwerpen uitrollen. Kun je ook zonder warmtepompen of vloerverwarming? Houd je wel voldoende rekening met het energieverlies van leidingen? Aarjen de Boer neemt je, met zijn vijftien jaar ervaring in de branche, graag mee in de nabije en verre toekomst.
Download presentatie
11:15 uur keyboard_arrow_downWaterstof om huizen te verwarmen
Esther Slegh, Ronald Velthuizen, Kees Boer
In een korte toelichting nemen Ronald Velthuizen, Kees Boer en Esther Slegh je mee naar Hoogeveen en Stad aan ’t Haringvliet waar onderzocht wordt wat er nodig is om grootschalig waterstof in te zetten voor de verwarming van woningen. Zij zullen je meer vertellen over de techniek, de ambities, de maatschappelijke uitdagingen en andere zaken waar de projecten mee aan de slag gaan om voor heel Nederland te onderzoeken of en hoe waterstof een oplossing kan zijn voor verwarming van de gebouwde omgeving.
11:45 uur Q&A
12:00 uur Afsluiting door dagvoorzitter
Ysbrand Visser (Duurzaam Gebouwd)

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up