Webinar Materialenpaspoort

Wordt het materialenpaspoort de holy grail van de circulaire bouw? Is het mogelijk om de hele bouwwereld te laten meedoen aan het categoriseren van elke grondstof en elk schroefje dat er gebruikt wordt? En wie moet dat dan gaat uitvoeren? Bovendien de belangrijkste vraag: gaat een materialenpaspoort de doelen van 2050 helpen bereiken? Experts laten hun licht schijnen op de verschillende invalshoeken. Doe jij mee?

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Opening door dagvoorzitter
Pablo van den Bosch (Madaster)
10:05 uur keyboard_arrow_downMaterialenpaspoorten: wat spreken we af?
Edwin van der Wel (Rijkswaterstaat)
Materialenpaspoorten kunnen een belangrijke rol spelen in het mogelijk maken van diverse niveaus van hergebruik in een circulaire economie. Hoe ziet het transitieteam materialenpaspoorten dan in het in 2023 te bereiken “basiskamp” op weg naar een circulaire bouweconomie? Hoe zit het met een mogelijke wettelijke verplichting? Welke bouwstenen liggen er al en wat zijn de ervaringen daarmee? Tijdens de sessie is het de bedoeling het gesprek aan te gaan met de deelnemers over wat nog nodig is om materialenpaspoorten een succesfactor te laten zijn in het bereiken van een circulaire bouweconomie.
10:30 uur keyboard_arrow_downActieteam Paspoorten CB’23 op weg naar de eindstreep!
Marijn Emanuel (W/E Adviseurs)
In deze sessie neemt Marijn je mee in de lessen die het afgelopen jaar in de praktijk zijn geleerd met toepassing van de leidraad door bedrijven/organisaties in zogenaamde ‘implementatie trajecten’. Lessen die verbeterpunten opleveren voor het komende jaar, waarin het actieteam ‘Paspoorten’ aan een derde (en waarschijnlijk laatste) versie gaat werken. Daarnaast kan stipt hij een paar onderzoeken aan die hij vanuit W/E begeleid op dit gebied.
10:55 uur Presentatie
11:20 uur Korte pauze
11:30 uur Presentatie
11:55 uur keyboard_arrow_downQ&A met alle sprekers
Alle sprekers komen samen in beeld onder leiding van de dagvoorzitter om jouw prangende vragen te beantwoorden.
12:10 uur Afsluiting door dagvoorzitter
Pablo van den Bosch (Madaster)

Inschrijven

keyboard_arrow_up