Webinar Corporatievastgoed

Snelheid maken en woonlastenneutraal verduurzamen, zonder kwaliteit in te boeten: dat wil vrijwel iedere corporatie. Met ongeveer 2,4 miljoen woningen in de portefeuille en een gevraagd bouwtempo van 100.000 gebouwen per jaar is de opgave op zijn minst indrukwekkend te noemen. Wie tonen het lef om stappen te zetten en welke routes zijn er beschikbaar? Dat ontdek je tijdens het webinar Corporatievastgoed.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
11:00 uur Opening door dagvoorzitter
Niels Rood (TKI Urban Energy, Squarewise)
11:05 uur keyboard_arrow_downDe woningbouwopgave door een bouweconomische bril
Djordy van Laar (IGG Bouweconomie)
De woningbouwproductie moet de komende jaren fors omhoog. Tegelijkertijd is de bouw een grootgebruiker van grondstoffen en verantwoordelijk voor een aanzienlijk gedeelte van de CO2-emissies.
Tel daarbij op dat de bouw nog steeds een uiterst conservatieve sector is; er weinig ‘handjes’ zijn om de benodigde woningen te bouwen en dat de materiaalprijzen lijken te exploderen. Waarschijnlijk is de moed dan in uw schoenen gezakt.
Daarom neem ik jou in dit webinar mee in een positief scenario en kijk ik door een bouweconomische, financiële bril naar de oplossing van de woningbouwopgave. Dat mag je niet missen!
11:30 uur keyboard_arrow_downHoe betaalbaarheid, circulariteit en energietransitie hand in hand gaan
Folkert Linnemans (Bouwgroep Dijkstra Draisma)
Eigen lisdodde telen. Wordt BGDD dan een boerenbedrijf? Het boren naar warmte op bijna drie kilometer diepte. Gaan we energie leveren? Het testen van warmtepompen in een eigen laboratorium. Hebben we ambitie om een onderzoekscentrum te worden? Het antwoord hierop is allemaal nee. Het zijn allemaal aspecten die nodig zijn om de bouw te vernieuwen en te verduurzamen. Betaalbaar en op grote schaal te reperteren. Energietransitie en circulariteit zijn kaderbegrippen. Dijkstra Draisma gelooft in een aanpak ‘met de voeten in de klei’. Doen is geloven. Het praten over groene grondstoffen is één ding. Het telen van eigen isolatiemateriaal is toch wat anders. Folkert Linnemans spreekt over de innovaties van het bedrijf en de veranderingen die zijn doorgevoerd.
11:55 uur Korte pauze
12:05 uur Presentatie door Paul Terwisscha
Paul Terwisscha (Volksbelang)
12:30 uur keyboard_arrow_downQ&A met alle sprekers
Alle sprekers komen samen in beeld onder leiding van de dagvoorzitter om jouw prangende vragen te beantwoorden.
12:45 uur Afsluiting door dagvoorzitter
Niels Rood (TKI Urban Energy, Squarewise)

Inschrijven

keyboard_arrow_up