Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzame tegel met natuurlijke grondstoffen

Duurzame tegel met natuurlijke grondstoffen

De duurzame tegel ‘Cityscapes’ bestaat uit natuurlijke grondstoffen en 35% niet verder te recyclen glas. Het ontwerp van de tegel is uniek en geïnspireerd op M.C. Escher van Allt Studio door Basematters.

“Sinds 3 weken zijn ze leverbaar”, vertelt Tynke van den Heuvel van Basematters over de circulaire tegel. “Er zijn weinig bijzondere ontwerpen naast de doorsnee tegels van 60 x 60 cm. Vandaar het verfrissende ontwerp, dat geïnspireerd is op M.C. Escher.” De tegel is geschikt voor openbare ruimtes zoals pleinen, terrassen en paden, maar ook voor opritten en tuinen.

Duurzame tegel met natuurlijke grondstoffen

Een andere ontwikkeling vanuit Basematters is een modulair kleed. “Ik vond een kleed via Pinterest en wilde het in productie nemen, maar niemand stond daarvoor open omdat het een afstudeerproject is”, vertelt Van Den Heuvel over deze ontwikkeling. “We zijn op zoek gegaan naar de beste vilt- en lijmproducenten en zijn een samenwerking aangegaan met I-did Slow Fashion Movement.” I-did Slow Fashion Movement geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt coupeuse opleidingen. “We gebruiken gerecyclede kleding van KLM en het leger om tot het circulaire en modulaire kleed te komen.”

Meer informatie

Meer informatie over Basematters vindt u op de officiële website van de organisatie.


Wilt u meer weten over de Cradle to Cradle-certificering voor circulair bouwen?

In de gratis whitepaper ‘Aan de wieg staan van circulair bouwen?’ vindt u uitgebreide kennis over het onderwerp Cradle to Cradle. We nemen u mee in de wereld van circulariteit met een uitleg over het concept, de geschiedenis van Cradle to Cradle en de stappen naar een certificering. Daarnaast komen mogelijke kosten en inspirerende voorbeelden van succesvolle implementaties aan bod.

Download nu de gratis whitepaper
 

Gratis whitepaper 'Aan de wieg staan van circulair bouwen?'
 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven