Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Seminar Zorgvastgoed 21 september

Seminar Zorgvastgoed 21 september

Datum /tijd

Datum / tijd:
21-09-2017 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
60
Beschikbaar:
Nog 21 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
Hogeschool Windesheim X-Gebouw P3

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Langer, beter en gezonder thuis wonen. Daar moeten corporaties en eigenaren van zorgvastgoed op inspelen. Het Kadaster becijferde dat mogelijk 3 miljoen m2 leeg komt te staan. Er is minder vraag naar vastgoed en de gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van 2017. Het zijn ware energieslurpers: 900 miljoen m3 gas en 23 miljoen MWh aan elektriciteit. Dat is het forse en vooral onnodig hoge energieverbruik van de zorgvastgoedsector. Terwijl er vandaag de dag zoveel mogelijk is om deze verspilling fors te verminderen. Een handjevol zorginstellingen laten met all electric gebouwen en duurzame elektriciteitsopwekking zien dat dit deel van toekomstbestendigheid binnen handbereik ligt.

Om de versnelling naar een toekomstbestendige voorraad mogelijk te maken, organiseert Duurzaam Gebouwd de seminarreeks Zorgvastgoed. Tijdens deze ochtend reiken we u concrete handvaten aan, om te starten met renovatie, transformatie of nieuwbouw van toekomstbestendig zorgvastgoed (intra- en extramuraal). Experts uit diverse hoeken gaan in op domotica, ontwerp & flexibiliteit, gezond binnenklimaat, langer thuis wonen en meer.

Bent u werkzaam in de zorg- of corporatiesector of bij de overheid? Schrijft u zich dan kosteloos in.
Architecten, aannemers, adviseurs en installateurs zijn ook van harte welkom.

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur +Opening door dagvoorzitter
Bert Deen
09:40 uur +Innovatief aanbesteden en inclusie veroorzaken
Annette Jansen, Guido van Alphen
Deze presentatie wordt gegeven door Zorggroep Oude en Nieuwe Land i.s.m. Coreon waarbij aandacht is voor de volgende onderwerpen:
Van leverancier naar partner, transitie van eigenaar naar gebruiker, faciliteren participatiesamenleving m.b.v. technologie en verbinden vanuit verantwoordelijkheid.
10:00 uur +De helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Rolf Drijfhout
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Rolf Drijfhout van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
10:20 uur +Zorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Rudy Grevers
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
10:40 uur +Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:10 uur +Bouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Marianne Davidson
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
11:30 uur +Samenwerkingen versterken, noodzakelijk voor een zorgvriendelijke samenleving
Anneke Augustinus
In deze inleiding wordt o.a. ingegaan op: "oud worden” versus “oud zijn”, dé oudere bestaat niet, trends in zorg, focus op woning en bewoner én omgeving, zodat “thuis zo lang als ik wil” mogelijk is, wordt en blijft.
11:50 uur +Huizen die voor mensen zorgen
Henk Seinen
Duurzame renovatie op beleidsniveau wordt steeds toegankelijker door bouwkundige en technische ontwikkelingen. Onze proposities voorzien in een transitie van oude gedateerde woningen met veel onderhoud en energieverbruik, naar woningen met een geheel nieuwe buitenschil zonder onderhoud en zonder een energie rekening.
12:10 uur +Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken
Alklima Klimaatapparatuur

Inschrijven

Uw gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
Terug naar boven