Partners

Madaster

Linkedin   Twitter   Youtube   

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

Een ecosysteem van innovatieve, ondernemende organisaties faciliteert de noodzakelijke overgang naar een circulaire economie die waarde genereert. Madaster werkt nauw samen met deze organisaties en we zijn er trots op ze aan je voor te stellen. Als jij ook gelooft in een duurzame toekomst en voorop wilt lopen, neem dan een kijkje bij hen en sluit je aan als partner bij Madaster.

Madaster is het kadaster voor materialen en producten. In Madaster wordt data vastgelegd over alle materialen en producten die verwerkt zijn in een object, zoals een brug of gebouw.  Door ieder onderdeel te registreren, wordt inzicht verkregen in o.a. de losmaakbaarheid, embodied carbon en toxiciteit van materialen en producten. Ook kan bepaald worden of materialen en producten hergebruikt kunnen worden. Want door circulair te bouwen verminderen we drastisch de hoeveelheid afval, reduceren we CO2-uitstoot en zorgen we beter voor onze planeet.

Platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van  een BIM (IFC) of Excel-document of door een prognose te maken op basis van de Urban Mining Screener. Doordat in Madaster automatisch milieukundige- en circulaire data, bijvoorbeeld uit de Nationale MIlieudatabase, wordt gekoppeld, word je Madasteromgeving een waardevolle databron met inzicht in de circulariteits- en milieuprestatie van je object en/of portfolio.

Vanuit inzicht in de circulaire- en milieuprestatie bent u van ontwerp tot oplevering in staat om op deze indicatoren te sturen en écht circulair te bouwen. Met de data en rapportages die Madaster genereert komt u bovendien in aanmerking voor extra credits in BREEAM of subsidievoordeel door middel van de Milieu Investeringsaftrek of genereert u waardevolle data voor uw EU Taxonomy rapportage.

 
 

Contactinformatie Contactinformatie
Postadres
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV Laren

Telefoon: +31 (0)85 060 1242


Nieuws Artikelen, events & downloads

c21 c225
Sturen op positieve footprint met gevalideerd rekeninstrument

Sturen op positieve footprint met gevalideerd ...

De Nationale Milieudatabase (NMD) valideerde Madaster, het platform voor het registreren en documenteren van materialen binnen de gebouwde omgeving, als gecertificeerd ...

Lees verder

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up