Middagseminar De toekomst van Bouwteams

In de bouw & infra is momenteel veel belangstelling voor bouwteams. Deze contractvorm wordt in toenemende mate toegepast en gaat uit van verenigde krachten en gedeelde belangen, in plaats van de traditionele en meer hiërarchische relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Daarmee past het bouwteam in een trend waarbij opdrachtgevers kiezen voor het aanbesteden van een samenwerking, in plaats van een project.

Tegelijkertijd worstelen veel partijen (opdrachtgevers, adviseurs en aannemers) met vragen rondom bouwteams. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een bouwteam en hoe zet je een bouwteam in de markt? Gaat een bouwteam alleen over het ontwerp of ook over de uitvoering? En welke juridische voorwaarden horen bij een bouwteamovereenkomst en welke model overeenkomsten zijn beschikbaar?

Tijdens dit seminar nemen diverse experts jou mee in de historie én de toekomst van het bouwteam. Zij geven handvatten voor de afweging om wel of niet voor een bouwteam te kiezen en presenteren een nieuw model bouwteamovereenkomst. Ook gaan de experts in op wat er komt kijken bij de fase van voorbereiding en uitvoering van zo’n overeenkomst.

Na afloop van dit seminar heb je een goed overzicht van de stand van zaken rondom bouwteams. Wil je je kennis verder verdiepen, zodanig dat je zelf ook echt aan de slag kunt met een bouwteam? Meld je dan hier aan voor onze vervolgcursus Starten met Bouwteam.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
13:30 uur Ontvangst met koffie, thee en een lichte snack
14:00 uur Welkomstwoord, historie en stand van zaken rondom bouwteams
Joost Merema
14:20 uur Waarom kiezen voor een bouwteam?
Henberto Remmerts, Arno Hoevink
14:40 uur keyboard_arrow_downTwee types bouwteamovereenkomsten
Jaap de Koning
1) “VGBouw model 2019”: voorstel voor een update (gebaseerd op de UAV)
2) Bouwteamovereenkomst 2.0: een nieuwe model (gebaseerd op de UAV-gc)
15:00 uur Bouwstenen voor het Bouwteam contract
Andrea Chao
15:20 uur keyboard_arrow_downIn gesprek met het publiek
- Stellingen
- Input voor verbetering
- Discussie
16:30 uur Borrel: napraten en netwerken

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up