Adviesbureau verovert de markt

timer1 min

Profiel van de klant


Bedrijfsnaam: Alba Concepts

Bedrijfsgrootte: 20 fte

Branche: adviesbureau

Partner sinds: 2015

Samenvatting


Uitdaging

 • In de markt zetten en positionering van een startende organisatie
 • Naambekendheid verwerven in de markt
 • Onderscheidend vermogen laten zien
 • Netwerk vergroten met nieuwe contacten om organisatie te kunnen laten groeien
 • Interessante partners vinden die openstaan voor duurzame projecten

Oplossing

 • Aanwezig bij diverse Round Tables o.a. Duurzame Scholen en Wellco, circulaire economie
 • Diverse workshops tijdens Duurzaam Gebouwd congres
 • Aanwezig bij diverse evenementen en seminars
 • Actieve expertrol met diverse blogartikelen
 • Verschillende projectartikelen online en in het Duurzaam Gebouwd magazine

Resultaat

 • Top 10 positie ABN AMRO Duurzame 50
 • Gouden Kikker Award voor Meest duurzame project: waterschapshuis - Zuiderzeeland 
 • Thought leadership positie binnen de thema’s circulair bouwen en gezonde gebouwen
 • Organisatiegroei binnen 3 jaar met 17 fte
 • Presentatie tijdens seminar circulair bouwen
 • Samenwerking met o.a. Duurzaam Gebouwd Partners PLEKvoor, LIAG architecten, Ballast Nedam

Lees het verhaal van... Alba Concepts

Adviesbureau verovert de markt


Ruim drie jaar geleden begonnen wij met onze droom. Samen met Jim Teunizen startte ik aan een bijzonder avontuur: Alba Concepts. We richtten dit op om een ander en noodzakelijk geluid in de bouw- en vastgoedsector te laten horen. Wij doen dat met een bevlogen, authentiek team en eigentijdse partners met een uitgesproken signatuur. Het liefst buiten de lijntjes, maar wel met realisme. Uiteraard met focus voor een duurzame gebouwde omgeving.

We richten ons op drie activiteiten: advisering, management en projectontwikkeling. Bij alle activiteiten staat centraal dat wij handelen daar waar vastgoed, duurzaamheid, strategie en financiën elkaar vinden in de vroege planfasen. Duurzaam Gebouwd is in dit proces een belangrijke partner.

Jim en ik hebben een groot netwerk vanuit onze werkervaring, maar stonden desalniettemin voor een immense uitdaging: hoe creëer je naamsbekendheid en hoe laat je de markt weten waarin je onderscheidend bent? Daarnaast willen we onze ideeën en visies delen met een breder publiek. We willen dat potentiële klanten ons eenvoudig kunnen vinden en we hebben partners nodig die onze taal spreken. Het delen van meningen, kennis en praktijkervaringen is essentieel om als bouw- en vastgoedsector vooruitgang te blijven boeken.

Wij zijn constant bezig met innovatie: via blogs, publicaties, social media, kennissessies en congressen delen we die kennis en ervaring. We mogen ons inmiddels een autoriteit noemen op het snijvlak van vastgoed, duurzaamheid, strategie en financiën. We zijn trots op ons portfolio aan projecten, internationale opdrachtgevers en we zijn veelgevraagde sprekers op workshops, congressen en andere events. Dat is niet het enige vlak waarop we de vruchten plukken van een partnership met Duurzaam Gebouwd: ook als werkgever trekken we nieuw talent aan dat ons gemakkelijker vindt.

Wij zien Duurzaam Gebouwd als hét integrale duurzaamheidsplatform voor de bouw- en vastgoedsector. Duurzaam Gebouwd is een sterk merk, heeft een omvangrijk netwerk en is een krachtig mediakanaal.Daarmee heeft Duurzaam Gebouwd ons mede gebracht waar wij nu staan. Samen brengen wij ideeën in vastgoed verder!

Woud Jansen
Bekijk hier het welkomsinterview uit 2015

Testimonial


Woud Jansen

De uitbreiding van ons portfolio aan internationale projecten is mede te danken aan Duurzaam Gebouwd.

Woud Jansen Directeur, Alba Concepts

Meer over deze dienst

Alba Concepts maakt gebruik van een Partnership en vervult hiermee een actieve expertrol.

Een Partnership geeft hen de mogelijkheid om projecten te showcasen via artikelen en seminars, en daarnaast hun visie te delen middels een expertrol. Daarmee hebben ze hun al uitgebreide netwerk verder verbreed met andere experts op directieniveau. Deze vorm van personal branding heeft Jim Teunizen en Woud Jansen letterlijk een gezicht gegeven bij beleidsmakers en beslissers die aan de slag zijn met verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Ontdek hoe Duurzaam Gebouwd je kan helpen om jouw ambities te realiseren en download onze feitenkaart. Lees meer over een Partnership bij Duurzaam Gebouwd of bekijk ons totale diensten aanbod.

keyboard_arrow_up