Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

512 zonnepanelen op zorghuis dankzij crowdfunding

Begin 2016 verschijnen 512 zonnepanelen op zorghuis De Benring in het Gelderse Voorst.

Dit is te danken aan het initiatief ZonOpZorg, dat duurzaamheidsorganisatie Urgenda en woningcorporatie Habion - waaronder De Benring valt - en crowdfundingswebsite ZonnepanelenDelen.nl hebben opgestart om zo veel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepannelen.

Zonnepanelenn op 1.900 zorginstellingen

“Via ZonnepanelenDelen.nl hebben we in 5 weken de benodigde € 160.000 opgehaald”, vertelt Urgenda-projectleider Wigger Verschoor. “Het kost zorginstellingen niet, omdat burgers betalen. Zo houden ze geld beschikbaar voor de zorg. Wij hopen zo ook de andere 1.900 zorginstellingen van zonnepanelen te kunnen voorzien.”

De 512 panelen gaan net zo veel opwekken als zo’n 45% van het jaarlijkse energieverbruik. Dit komt overeen met het verbruik van 33 huishoudens. De bewoners van De Benring gebruiken de duurzaam opgewekte stroom en de crowdfunders ontvangen een jaarlijks rendement in euro’s met een vast rendement tussen de 3% en de 4,8%. Na 16 jaar krijgen ze de inleg weer terug.


Wil je meer weten over gezond en energiezuinig zorgvastgoed?

In de gratis whitepaper ‘Word koploper in duurzaam zorgvastgoed’ vind je belangrijke informatie over kansen die samenhangen met de verduurzaming van zorgvastgoed. We stellen best practices voor van zorginstellingen en woon-zorgcomplexen, waarbij duidelijk wordt welke winst de partijen haalden uit hun investeren. Verder komen financieringsmogelijkheden naar voren, zien we welke huisvestingsuitdagingen de extramurale zorg in petto heeft en laten we zien welke route je doorloopt als je een energieprestatiecontract afsluit. 

Download nu de gratis whitepaper
 

Gratis whitepaper 'Word koploper in duurzaam zorgvastgoed'
 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven