Seminar Gezonde Gebouwen

Het realiseren van een gezond gebouw vergt een andere aanpak, zowel op proces als materiaal en techniek. De gebruikers staan centraal, zowel bij het ontwerp als bij de exploitatie. Wil jij weten hoe deze manier van bouwen voor jou dé oplossing is? Kom dan naar het seminar Gezonde Gebouwen op de Kromhout Kazerne van Defensie in Utrecht.

Terwijl in Nederland de focus in de gebouwde omgeving nog vooral op duurzaamheid ligt, ontstaat er wereldwijd steeds meer aandacht voor gezondheid. Begrijpelijk, want we zien dat bij koplopers het optimum van duurzaamheid op een gegeven moment is bereikt, met circulaire gebouwen die zelf energie produceren. Gezondheid is een thema waarmee je je als gebouweigenaar en werkgever nu echt mee kunt onderscheiden. In de war for talent is het een absolute meerwaarde als je je actief inzet voor het welzijn van je medewerkers.

Waarom zou je als werkgever en huurder van een gebouw een gezonde werkomgeving eisen? Jij weet als geen ander dat Human Capital het belangrijkste aspect van jouw organisatie is. Jij wil daarom dat in het gebouw gezondheid, comfort en productiviteit van gebouwgebruikers centraal staat. Dit onderscheidt jou van andere werkgevers, waardoor jij bovenaan de lijst komt. Het probleem was voorheen dat de toepassingen in gezonde gebouwen en de effecten daarvan moeilijk te meten waren. Wat heb je dan nodig? Een slim gebouwbeheerssysteem of de WELL-methodiek om binnenklimaat en doelstellingen te kwantificeren en meetbaar te maken om zo te komen tot een aantoonbaar gezonder gebouw. Dat wil jij toch ook?

Tijdens dit seminar richten wij ons op de voorkant van het proces. Dat maakt het seminar aantrekkelijk voor facility managers, hr managers, architecten, gebouweigenaren, projectontwikkelaars en beleggers.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie & Ontvangst met koffie & thee en iets lekkers
09:30 uur Welkom op locatie en een marktschets door de dagvoorzitter
Marc Kooij, Chiel Runsink
10:00 uur keyboard_arrow_downMilieu, gezondheid en mensen
Sven Evertz
Er is steeds meer aandacht aan het thema “gezonde werkomgevingen”. Echter gezondheid staat ook in nauw verband met milieukundige aspecten. Hoe zijn deze 2 elementen aan elkaar verbonden? Wat is impact op, en relatie van milieu- en gezondheidskundige met een werkomgeving? Hoe worden specifieke risico’s beoordeeld? Welke instrumenten zijn er om dit continue te volgen, analyseren en te verbeteren?
Aan de hand van zijn onderzoeksveld en praktijkkennis worden toepassingen besproken en het de nut en noodzaak benadrukt waarom dit onderwerp niet meer weg te denken is in de werk- en leefomgeving.
10:30 uur keyboard_arrow_downHoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde kantoor van NL?
Peter Buurman, Bastiaan Beerens
Aandacht voor het welbevinden van de gebouwgebruikers staat hier voorop met als achterliggende gedachte: ben je werkzaam in een prettige omgeving, dan komt dat automatisch ten goede aan de prestaties. Opdrachtgevers Pleijsier Bouw / Borghese legden de lat hoog. Er werd gekozen voor de BREEAM certificering ‘Outstanding’ en daarnaast ook nog eens voor ‘Gold’ middels het Amerikaanse certificeringssysteem WELL, dat de nadruk legt op de gezonde werkomgeving voor de gebouwgebruiker. Dit systeem kan worden gezien als een uitbreiding op LEED en BREEAM. Hoe verloopt dit proces? Welke rol heeft de gebruiker? Waarom kiezen zij voor Well? Al deze vragen zullen beantwoord worden in deze duo presentatie.
11:00 uur keyboard_arrow_downBouwen voor een veerkrachtige wereld
Marlous Vriethoff
Unilever investeert in een Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Het gebouw heeft de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het BREEAM-NL Outstanding certificaat. Door het slim integreren van diverse innovatieve technieken die bijdragen aan de gezondheid van de omgeving en de gebruikers wordt dit een zeer toekomstbestendig, duurzaam en gezond gebouw waarin gebruikers centraal staan. Dankzij diverse innovatieve technieken en een efficiënte indeling die beweging en ontmoeting stimuleert, draagt het Unilever daarnaast bij aan de gezondheid en het welzijn van de omgeving en de medewerkers en gebruikers van het gebouw. Het project wordt toegelicht door Marlous Vriethoff van Paul de Ruiter architecten.
11:30 uur Napraten met koffie & thee en iets lekkers
12:15 uur Rondleiding - alleen op voorinschrijving

Inschrijven

VBI
Strukton Worksphere
Deerns
keyboard_arrow_up