Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam ondernemen en China

woensdag 14 mei 2008 @ 12:53 uur

Duurzaam ondernemen en China

Het lectoraat Duurzame Leefomgeving van Saxion Hogescholen organiseert op donderdag 29 mei 2008 bij Saxion te Deventer een symposium met als titel 'Duurzaam Ondernemen en China'.

lees verder

onderzoekpermalink

Eco-schools

woensdag 14 mei 2008 @ 12:52 uur

Het aanbod lespakketten over milieu en duurzaamheid neemt hand over hand toe. In Nederland gaan dagelijks 1,64 miljoen kinderen naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Basisscholen spelen een cruciale rol in de vorming van kinderen tot wereldburgers en in het bijbrengen van milieubewustzijn en internationale solidariteit. Er bestaat dan ook een groot aanbod aan lespakketten over diverse onderwerpen gericht op deze doelgroep.

Scholen die meer aandacht willen besteden aan duurzaamheid kunnen deelnemen aan het project Eco-schools. Deelnemende scholen die succes hebben met het brengen van duurzaam onderwijs kunnen de groene vlag verdienen, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen.

Voor meer informatie: www.eco-schools.nl

 

 

 

lees verder

onderzoekpermalink

Opleiding Climate & Environment

woensdag 14 mei 2008 @ 12:50 uur

‘‘Klimaatverandering vraagt om specialisten’’, meent Fred Zoller, docent engineering en projectleider van de nieuwe opleiding Climate & Environment Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool. “Er is behoefte aan bouwkundigen, civieltechnici en installatietechnici die klimaatverandering en de specifieke problemen die daaruit voortkomen vanuit verschillende invalshoeken kunnen aanpakken.”

lees verder

onderzoekpermalink

Veenendaal gaat voor NET-Trofee

woensdag 14 mei 2008 @ 12:45 uur

Veenendaal gaat voor NET-Trofee

De energieonderneming DEVO, die opgericht is door de gemeente Veenendaal en Quattro Energie*, is één van de drie finalisten van de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008. 

 

lees verder

overheidpermalink

Proef Duurzaam Bouwen Noord-Beveland

woensdag 14 mei 2008 @ 12:36 uur

Proef Duurzaam Bouwen Noord-Beveland

Met een beetje goede wil wordt het plan om op het voormalige sportveld in Wissenkerke extreem duurzaam te bouwen, opgenomen in een internationale proef.

lees verder

onderzoek  |  overheidpermalink

Overeenkomst Rode Waterparel Zuidplaspolder

woensdag 14 mei 2008 @ 12:32 uur

Overeenkomst Rode Waterparel Zuidplaspolder

Een duurzame en kwalitatieve inrichting met een bijzonder woonmilieu in een natuurlandschap. Dat is wat de gemeenten Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel, de provincie Zuid-Holland en de private Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (GOM ZPP) voor ogen staat bij de ontwikkeling van de Rode Waterparel (ruim 240 hectare) in de Zuidplaspolder.

lees verder

overheid  |  visiespermalink

Roer om in Midden-Oosten

vrijdag 9 mei 2008 @ 16:16 uur

Duurzaam en Midden-Oosten zijn nou niet bepaald begrippen die samen lijken te gaan. Midden in de nacht autoracen op een helverlichte baan of skiën: het is er allemaal mogelijk. Energieverslindende activiteiten die wat Koningin Rania betreft over een tijdje tot het verleden behoren.

lees verder

visiespermalink

Terug naar boven