Partners

Stiebel Eltron

Leverancier / groothandel

Linkedin   Twitter   Facebook   Instagram   Youtube   

 

Bedrijfsprofiel Bedrijfsprofiel

STIEBEL ELTRON Nederland: leverancier van warmtepompen, doorstromers en ventilatiesystemen

STIEBEL ELTRON Nederland B.V. is een dochteronderneming van het Duitse STIEBEL ELTRON GmbH concern. Dit familiebedrijf is inmiddels gegroeid tot een wereldwijd bedrijf.

Oprichter dr. Theodor Stiebel, startte in 1924 in Berlijn met het voornemen om producten te ontwikkelen en te fabriceren die energiezuiniger, veiliger en comfortabeler zijn. Inmiddels zijn er wereldwijd vestigingen en meer dan 3500 werknemers. Een multinational maar nog steeds een echt familiebedrijf (met twee zonen van de oprichter Theodor Stiebel in de Raad van Toezicht). Als een van de eerste fabrikanten begon STIEBEL ELTRON in 1976 met de ontwikkeling en productie van warmtepompen. STIEBEL ELTRON speelde toen al in op het anders omgaan met fossiele brandstoffen. De onderneming investeert geld in de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook in nieuwe fabrieken zoals in Holzminden waar in 2007 de grootste en modernste warmtepompfabriek van Midden Europa werd gebouwd.

Door jarenlange ervaring heeft STIEBEL ELTRON zich ontwikkeld als één van ’s werelds meest succesvolle ondernemingen op het gebied van duurzame energiesystemen, zoals warmtepompen, ventilatiesystemen, zonnesystemen en elektrische warmwater-apparatuur.

STIEBEL ELTRON is sinds 1977 actief op de Nederlandse markt. Een familiebedrijf met nog steeds de filosofie van de oprichter als leidraad voor de onderneming met als kernbegrippen: kwaliteit, innovatie, professioneel en betrokkenheid. STIEBEL ELTRON heeft als eerste in Nederland de warmtepompboiler met een TNO-gelijkwaardigheidscertificaat geïntroduceerd: een warmtepomp met een grote marktacceptatie, die inmiddels uitgebreid is toegepast in zowel de particuliere woningbouw als in grotere woningbouwprojecten voor de vrije sector.

Directeur STIEBEL ELTRON Nederland Jaap Aukema “Als Duits familiebedrijf helpen wij onze klanten vanuit een intrinsieke drive naar een hernieuwbare schone leefomgeving. Dat doen we door het verduurzamen en comfortabel maken van woningen en gebouwen door slimme all-electric warmtepomp technologie. En deze hoogwaardige en duurzame producten met een hoge service en kwaliteit leveren we onder andere aan installateurs, aannemers en projectontwikkelaars die dit (laten) installeren bij haar klanten dan wel eindgebruikers.”

Investeer met vertrouwen in de toekomst

Sinds 1924 optimaliseren wij de gebouwtechniek voor onze klanten. Daarom verdien je jouw investeringen in onze oplossingen nog steeds terug en verhogen wij jouw wooncomfort in de toekomst.

Warm water

Onze tapwatertoestellen bieden een uniek comfortniveau in keukens en badkamers. Doorstroom- en kleine boilers zorgen voor warm water op een zeer efficiënte en decentrale manier. De warmtepompen gebruiken de warmte die uit de binnenlucht wordt gehaald om warm water te produceren.

Ventilatie

Onze centrale integrale ventilatiesystemen bieden warm water, ruimteverwarming, ventilatie en koeling in één, waardoor ze ideaal zijn voor nieuwbouwprojecten. Onze decentrale ventilatiesystemen zijn met name geschikt voor het achteraf inbouwen en aanvullen van bestaande gebouwentechniek.

Verwarming

Onze warmtepompverwarmingssystemen maken gebruik van duurzame energie en zijn ontworpen voor alle soorten toepassingen. Uiteraard vindt u in ons assortiment ook elektrische kachels voor het verwarmen van individuele kamers.

Koeling

Als jij je huis wilt koelen, kan je gebruikmaken van een van onze warmtepompen met koelfunctie. Voor welk systeem je ook kiest, groene stroom is de beste optie.

 

Contactinformatie Contactinformatie


Leverancier / groothandel

Postadres
Daviottenweg 36
5222BH 's Hertogenbosch

Telefoon: 073-6230000

Nieuws Artikelen, events & downloads

c21 c225 c243
Whitepaper: Met snelheid, impact en kwaliteit naar all-electric

Whitepaper: Met snelheid, impact en kwaliteit ...

Er komen in rap tempo verschillende crises op ons af, waaronder de energiecrisis. Het aantal Nederlandse gezinnen dat met energiearmoede kampt, stijgt met flinke ...

Lees verder

c223 c243
Whitepaper: met snelheid, impact en kwaliteit naar all-electric

Whitepaper: met snelheid, impact en kwaliteit ...

Er komen in rap tempo verschillende crises op ons af, waaronder de energiecrisis. We krijgen te maken met torenhoge energierekeningen. Het aantal Nederlandse gezinnen ...
c21 c225 c295
Klimaatverandering zet Nederland op z’n kop

Klimaatverandering zet Nederland op z’n ...

De klimaatverandering maakt steeds grotere stappen. De diverse rapporten, adviezen en noodkreten drukken ons nadrukkelijk en steeds vaker met de neus op de feiten: ...

Lees verder

c21 c225 c277
Eerste sessies bekend: seminar Klimaatverandering

Eerste sessies bekend: seminar Klimaatverandering

Na een succesvol seminar Biobased Bouwen blikken we alvast vooruit naar het seminar Klimaatverandering, waar we ons buigen over het maken van positieve impact voor ...

Lees verder

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up