Building Holland zet verbinding voorop

timer5 min
Building Holland zet verbinding voorop

Building Holland, het innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april 2019 in Rai Amsterdam manifesteert zich nadrukkelijk als verbinder. Event Director Richard Klein noemt die verbindende rol zelfs het centrale thema voor de editie 2019. Het gaat hier om de verbinding binnen de hele keten en verbinden van talenten met potentiële opdrachtgevers in ons nieuwe Talenten programma, aldus Klein.

Meer dan 150 sprekers, 15.000 genodigde bezoekers en vijf verschillende podia, verspreid over drie hallen zorgen ervoor dat de bezoekers er verstandig aan doen om het beursbezoek goed te plannen. Dat is ook de tip die Klein de bezoekers meegeeft. “De diversiteit van de beurs is groot. Je hebt een uitgebreid lezingenprogramma, de stands met allerlei noviteiten en daarnaast is de kans groot dat je individueel ook nog iemand wilt spreken. Om het optimale uit je bezoek te halen introduceren we de ‘Smart Badge’. Met deze badge kunnen bezoekers alle informatie over hun bezoeken aan de stands verzamelen door op de betreffende stand de badge te scannen op het Touch & Collect punt. Bij vertrek ontvang je dan alle bedrijfsinformatie. Je moet het zien als een digitale beurstas.”


Doelgroepen: bouw, installatie en vastgoed

Onderscheidend aan de beurs is volgens Klein de hoge kwaliteit van de bezoekers. “Er komen hier alleen bezoekers op uitnodiging. 25% is medebeslisser, 31% is adviseur en 31% is eindbeslisser. Exposanten zijn uitermate tevreden over de hoge kwaliteit van het bezoek.” Klein wijst graag op de drie doelgroepen: vastgoed, bouw en installatie. “Deze drie groepen sluiten perfect op elkaar aan. De installatiesector krijgt een steeds belangrijker plek in de bouwkolom, dus het is niet verwonderlijk dat deze sector zo prominent genoemd wordt. Vandaar ook dat wij ervoor hebben gekozen om ze naast elkaar te presenteren.

Voor Rogier van Mensvoort, directeur bij Isovlas, is het bezoekersprofiel een van de belangrijke redenen om deel te nemen aan de beurs. “Bij de vorige editie was ik verrast over het publiek, veel beslissers, waaronder vertegenwoordigers van overheden en architecten. Dat zijn de partijen die wij zoeken”, aldus Van Mensvoort.

Building Holland zet verbinding voorop

(Re)Building the future

Klein benadrukt dat Building Holland vooral een event is dat op zoek is naar business met toekomstwaarde. “Op onze Innovation Boulevards hebben we meer dan honderd innovaties. Het is een belangrijk onderdeel van de beurs, want er zijn nogal wat innovaties gaande in het kader van circulariteit, digitalisering en energietransitie. Building Holland heeft niet voor niets als ondertitel ‘(Re)Building the future’. We bouwen aan een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners. Die focus op conceptmatig denken is misschien wel ons belangrijkste onderscheidende vermogen ten opzichte van andere beurzen”, aldus Klein. Belangrijk onderdeel is de uitreiking van de Rabobank Innovation Challenge Award. De jury, onder voorzitterschap van Doekle Terpstra van Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) overhandigt de prijs aan de meest veelbelovende innovaties op woensdag 10 april.


Meet & Match

Klein noemt ontmoeting een belangrijke reden om een Building Holland te bezoeken. “Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar partners, die meedenken bij specifieke concepten en begeven zich meer in de rol van concept-partner. Meedenken en meefunctioneren in een concept is belangrijker dan ooit. Vroeger deed je als aannemer of installateur gewoon je ding en daarna was je weer weg. Die tijd is geweest. Je bent nu medeverantwoordelijk voor het totale concept. Om de juiste ontmoetingen te realiseren wordt er deze editie de Meet & Match App gelanceerd. Met deze App kunnen bezoekers en partners vooraf afspraken maken op Building Holland.


Nieuw programma: Talenten

Het uitgebreide programma bespreken is teveel, maar Klein licht er graag een paar onderdelen uit. “We hebben dit jaar een nieuw programmaonderdeel ‘Talenten’. Het zal geen verbazing wekken als we zeggen dat de sector op zoek is naar talenten. Sterker nog; het gebrek aan talenten is op dit moment de zwakke schakel in de bouw”, zegt Klein die graag wijst op de Meet & Greet, waarbij young professionals en potentiële opdrachtgevers met elkaar in contact worden gebracht. “Want ook dat is verbinding. Partijen zijn doorlopend op zoek naar matches. Als beursorganisatie helpen we daar graag bij.”

Building Holland zet verbinding voorop

250 lezingen, seminars en workshops

Om overzicht te houden is de beurs opgedeeld in drie hoofdthema’s, te weten Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. Klein: “De thema’s zijn de basis voor het lezingenprogramma dat dagelijks aan bod komt op vijf verschillende podia. In totaal komen we uit op 250 lezingen, seminars en workshops, die gericht zijn op actuele vraagstukken en de laatste trends in de sector.” Dit uitgebreide lezingenprogramma maakt Building Holland extra interessant, ook voor Alexander Beenen, marketing manager bij Ferolli Nederland: “Wat mij bij de vorige editie opviel was het uitgebreide lezingenprogramma. Ik ga ook zeker naar de beurs om kennis te vergaren.”

Green Tie Gala

Het ABN Amro Green Tie Gala staat net als voorgaande jaren op de woensdagavond gepland. Klein kijkt er naar uit. “Voor dit gala versturen we vijfhonderd persoonlijke uitnodigingen. Er is deze avond weer volop gelegenheid om kennis te delen en om nader kennis te maken. Het sluit perfect aan op hetgeen wij willen benadrukken: innovatieve producten, innovatieve concepten en de zoektocht naar verbinding.”

Building Holland praktische informatie

Building Holland is hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 t/m 11 april in RAI Amsterdam. Hier worden drie dagen lang actuele thema’s zoals digitalisering in de bouw, energietransitie en circulariteit belicht. Ook zijn er drie innovatieboulevards waar alle nieuwe ontwikkelingen en trends worden getoond. Gratis toegang is te verkrijgen via www.buildingholland.nl. Vanuit Duurzaam Gebouwd hoor je binnenkort welke 

Gerelateerde artikelen, events & downloads

Duurzaamheid vereist opschalen en innovatieve samenwerking

Duurzaamheid vereist opschalen en innovatieve ...

Vandaag om 13:00 uur
timer 5 min

Volgens Henberto Remmerts (Tauw bv) is innoveren, opschalen en ketensamenwerking nodig voor de realisatie van de ...

Lees verder »

‘Beoordeling circulariteit moet van emotie naar ratio’

‘Beoordeling circulariteit moet van emotie ...

Vandaag om 08:00 uur
timer 4 min

Strengere eisen voor de MPG en een verplichting voor een materialenpaspoort in 2020 doen de aandacht voor circulariteit ...

Lees verder »

Kant en klaar energiedak met dakraam

Kant en klaar energiedak met dakraam

22 mrt om 15:30 uur
timer 2 min

BENG staat voor de deur. In 2020 moeten alle nieuwe gebouwen Bijna Energieneutraal zijn. Een van de elementen van ...

Lees verder »

Grote druk op Amsterdam: 250 megawatt in 2022

Grote druk op Amsterdam: 250 megawatt in 2022

22 mrt om 13:00 uur
timer 2 min

Met nog 200 megawatt te gaan (voor april 2022), inventariseert Amsterdam de kansen en belemmeringen op weg naar ...

Lees verder »

FSC pleit voor meer gebruik tropisch hout

FSC pleit voor meer gebruik tropisch hout

22 mrt om 08:00 uur
timer 4 min

Met de Bosberekentool wil FSC Nederland ervoor zorgen dat bouwbedrijven meer tropisch hout in bouwprojecten verwerken. ...

Lees verder »

Helga van Leur presenteert Green Tie Gala 2019

Helga van Leur presenteert Green Tie Gala 2019

21 mrt om 15:30 uur
timer 1 min

De presentatie van het Green Tie Gala 2019 is in handen van meteoroloog Helga van Leur. Zij leidt de avond met ...

Lees verder »

Kennisdelen tijdens Side Events op Building Holland 2019

Kennisdelen tijdens Side Events op Building ...

20 mrt om 11:00 uur
timer 1 min

De (on)mogelijkheden van circulaire installaties in gebouwen, gezonde verstedelijking en icoonprojecten en de technische ...

Lees verder »

Financiële zekerheden in het middelpunt

Financiële zekerheden in het middelpunt

20 mrt om 08:00 uur
timer 1 min

De whitepaper ‘Zekerheden in de bouw’ van Duurzaam Gebouwd-partner abcnova grijpt het onderwerp bankgaranties ...

Lees verder »

Klimaatakkoord is een rechtse hobby

Klimaatakkoord is een rechtse hobby

19 mrt om 15:30 uur
timer 1 min

Onno Dwars: Het klimaatakkoord wordt vaak gezien als een linkse hobby. GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 zijn partijen ...

Lees verder »

Building Holland: met Gooee worden smart buildings nog veel slimmer

Building Holland: met Gooee worden smart buildings ...

19 mrt om 12:18 uur
timer 5 min

Tijdens Building Holland kun je niet heen om het Internet of Things. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor Gooee, ...

Lees verder »

Masterclasses over implementatie circulariteit

Masterclasses over implementatie circulariteit

19 mrt om 08:00 uur
timer 2 min

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken uit de alledaagse bouwpraktijk. De implementatie ervan ...

Lees verder »

Milieustraten met een materialenpaspoort

Milieustraten met een materialenpaspoort

18 mrt om 11:00 uur
timer 1 min

Milieustraten met een materialenpaspoort zijn geen vergezicht meer. Modulo Milieustraten levert ze vanaf nu om ...

Lees verder »

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up