Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Industrieel Bouwen

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Industrieel Bouwen

Datum /tijd

Datum / tijd:
04-07-2017 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
65
Beschikbaar:
Helaas, geen plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
RDM, RDM-kade 59, 3089JR Rotterdam

Terug naar de overzichtspagina

Op dinsdag 4 juli 2017 zal Duurzaam Gebouwd Op Locatie in het teken staan van Industrieel Bouwen, in het RDM gebouw in Rotterdam. 

In onze dynamische samenleving kunnen we niet langer gebruikmaken van rigide en ouderwetse bouw. In plaats daarvan gaan we aan de slag met modulaire en flexibele bouwvormen. Op maat gemaakt voor de klant, keer op keer. Bouwers staan niet langer in de vrieskou of tropische hitte te ploeteren, maar de gebouwen worden gefabriceerd in een geconditioneerde omgeving. Het plaatsen van het pand op de aangewezen plek wordt slechts een formaliteit.

Tijdens het interactieve event Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Industrieel Bouwen, komen de volgende onderwerpen aan bod: klikbare en modulaire woningen, fabrieksmatig bouwen, automatisering van processen en 3d printen van architecturale onderdelen. Organisaties als PlekVoor, De Meeuw, De RuwBouw Groep en Studio RAP geven hun visie op industrieel bouwen. Zij vertellen over lessons learned, best practices en beschrijven de voordelen van een industrieel bouwproces.

Valt u onder de doelgroep: vastgoed managers, architecten, adviesbureau’s, woningcorporaties, projectontwikkelaars, aannemers? Schrijf u dan gelijk in!  Na de bijeenkomst weet u hoe u dit proces in uw eigen bedrijfsvoering kunt toepassen en bent u in contact gekomen met partijen die u de volgende stap helpen zetten. 

 

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Registratie en Ontvangst
09:30 uur +Opening door Dagvoorzitter Marvin van Kempen
Marvin van Kempen, Duurzaam Gebouwd
09:35 uur +Nomadisch Bouwen
Jeroen Troost
De huidige gebouwde omgeving werkt beperkend. Een gebouw heeft vaak één functie, voor één bepaald type gebruik. Of het nu zakelijk, wonen, zorg of vrijetijdsbesteding betreft, voor elk gebruik bouwen we anders. Dit sluit niet meer aan bij de behoeftes van de gebruiker, noch bij de ruimte en grondstoffen die we ter beschikking hebben om in die behoeftes te voorzien. De gebruiker wil elke gewenste locatie op elk gewenst moment voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. Om dit te realiseren hebben we een teruglopend aantal grondstoffen en ruimte te vergeven. Dit vraag om een radicaal andere benadering van omgaan met gebouwen. Nomadisch Bouwen schetst een alternatief voor de huidige lineaire bouwcultuur.
09:55 uur +Een nieuw perspectief met flexibel en circulair bouwen
Els van Mierop, DEMEEUW
‘Let’s make the most of planet A…because there is no planet B’. In onze snel veranderende samenleving gebruiken we veel producten en materialen…en vragen we veel van onze aarde. De bijdrage van de bouw is evident. We werken daarom hard aan het verminderen van de impact op de aarde…minder verbruiken, minder weggooien. Maar tegelijkertijd willen we een diverser en persoonlijker aanbod…en veranderen we steeds sneller. De laatste opties, de nieuwste versie. Dat zien we ook in de bebouwde omgeving. Lifecycles van gebouwen verkorten door de impact van wetgeving, demografie en technologie. Moeten we kiezen tussen minderen en meerderen? Of is er een alternatief? DEMEEUW toont een nieuw perspectief door industrieel bouwen: flexibel en circulair. Echt toekomstbestendig, voor gebruiker en milieu.
10:15 uur +Robots in Architecture
Wessel van Beerendonk, Studio RAP
Wessel van Beerendonk gaat in op het DNA van de toekomstige bouwer en ontwerper in een door robots gemaakte wereld. Hij vertelt over hoe zij binnen Studio RAP als architect robots inzetten om hun expressieve vernieuwende architectuur te realiseren. Van Beerendonk geeft inzicht in wat RAP doet en wat voor gevolgen robotisering heeft op de inrichting van het hedendaagse bouwproces, de kansen en toegevoegde waarde die digitale fabricage/ robotisering bied en wat deze ontwikkeling relevant maakt voor uw business.
10:35 uur +Industrialisatie: een noodzakelijk kwaad of een heilig goed?
Bas Boom, De RuwBouw Groep
De RuwBouw Groep als leverancier van ruwbouw totaaloplossingen geeft haar visie op industrialisatie van de sector. De vragen die zullen beantwoord worden zijn: Waarom blijft de arbeidsproductiviteit in de bouw achter? Wat belemmert de industrialisatie? En wat kunnen we leren van andere bedrijfstakken? Van barrières naar oplossingen.
10:55 uur +Rondleiding door de Innovation Dock in 2 groepen
12:00 uur +Netwerklunch met alle deelnemers en sprekers
13:00 uur +Einde
Terug naar boven