Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Convenant NEPROM, NVB en Bouwend Nederland

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:34 uur

Het energieverbruik in nieuwe winkels, woningen en kantoren is in 2015 de helft lager dan nu. Dat is de kern van het akkoord over energiebesparing in de nieuwbouw dat minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie), en Cramer (Ruimte en Milieu) vandaag ondertekenden met NEPROM, NVB en Bouwend Nederland. Het akkoord is één van de sectorakkoorden die in de nota Nieuwe energie voor het klimaat is aangekondigd. De nota is in deze kabinetsperiode het uitgangspunt voor het klimaatbeleid.

lees verder

overheidpermalink

Centrum Duurzame Mobiliteit

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:32 uur

RAI, Bovag en Innovam zijn vrijwel rond met een aantal andere partijen om te komen tot de oprichting van een Centrum voor Duurzame Mobiliteit. De bedoeling is om de belangen van de politiek, de mobiliteitssector (lees de autobranche en de vervoerssector) en de consument op een constructieve wijze te bundelen zodat dit weer leidt tot duurzame mobiliteitsoplossingen.

lees verder

societypermalink

Kantoortoren voor vogels

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:31 uur

Kantoortoren voor vogels

De natuur moet op de Amsterdamse Zuidas weer een kans krijgen. Patty Groot Bluemink bedacht de kantoortoren voor vogels. Vooral de bezige gierzwaluw moet er een plek vinden.

lees verder

societypermalink

A touch of Green

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:30 uur

A touch of Green

De Droog-collectie in Milaan dit voorjaar stond in het teken van duurzaamheid. Droog claimt gelukkig niet een absoluut antwoord te hebben op perfecte duurzaamheid. Ze vragen zich af of het milieu geholpen is als je op kantoor een dag je papier verzamelt en er een meubel van maakt? Zinvol of niet. Origineel is het in ieder geval wel.

lees verder

societypermalink

Duurzaam Bouwen grootste impact op verminderen CO2-uitstoot

vrijdag 9 mei 2008 @ 11:00 uur

Een onlangs gepubliceerd rapport van de CEC geeft een goed overzicht van duurzaam bouwen in Noord-Amerika. Voordelen voor het milieu, maar ook sociale en economische voordelen.

lees verder

visiespermalink

Bezuinigen op de werkplek

vrijdag 9 mei 2008 @ 10:57 uur

PeopleCube en Building Sustainability ontwikkelden samen het softwarepakket Footprint Tracker. Hiermee kunnen bedrijven hun energieverbruik en CO2-uitstoot reduceren.

lees verder

societypermalink

Zweedse lichaamswarmte

vrijdag 9 mei 2008 @ 10:56 uur

Zweedse lichaamswarmte

Er wordt de laatste jaren grondig nagedacht over lichaamswarmte. Zo onderzoekt het Fraunhofer Instituut hoe lichaamswarmte elektriciteit kan genereren. In de toekomst zou een mp3-speler of gsm door de warmte kunnen worden gevoed. In Stockholm gebruiken ze lichaamswarmte voor het verwarmen van een kantoor.

lees verder

societypermalink

Terug naar boven