Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

(N)iets nieuws onder de zon?

donderdag 15 mei 2008 @ 14:10 uur

“Milieubewust bouwen is voor alle bouwpartners in de komende jaren de belangrijkste bouwopgave. Iedereen in de bedrijfskolom kan daaraan meehelpen. Dat geldt ook voor u. Wat niet betekent dat er tot nu toe niet aan het milieu gedaan werd. Een gecoördineerde aanpak ontbrak echter tot voor kort”.

lees verder

door Paul van Bergen  |  permalink

Gebouwen als energiebron

donderdag 15 mei 2008 @ 12:35 uur

Gebouwen als energiebron

door Paul de Ruiter  |  permalink

Bouwonderwijs

woensdag 14 mei 2008 @ 12:58 uur

Nadat duurzaamheid een prominente rol op veel agenda’s heeft ingenomen, was het tijd voor onderwijsinstellingen om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

lees verder

onderzoekpermalink

Duurzaam ondernemen en China

woensdag 14 mei 2008 @ 12:53 uur

Duurzaam ondernemen en China

Het lectoraat Duurzame Leefomgeving van Saxion Hogescholen organiseert op donderdag 29 mei 2008 bij Saxion te Deventer een symposium met als titel 'Duurzaam Ondernemen en China'.

lees verder

onderzoekpermalink

Eco-schools

woensdag 14 mei 2008 @ 12:52 uur

Het aanbod lespakketten over milieu en duurzaamheid neemt hand over hand toe. In Nederland gaan dagelijks 1,64 miljoen kinderen naar de basisschool of het speciaal onderwijs. Basisscholen spelen een cruciale rol in de vorming van kinderen tot wereldburgers en in het bijbrengen van milieubewustzijn en internationale solidariteit. Er bestaat dan ook een groot aanbod aan lespakketten over diverse onderwerpen gericht op deze doelgroep.

Scholen die meer aandacht willen besteden aan duurzaamheid kunnen deelnemen aan het project Eco-schools. Deelnemende scholen die succes hebben met het brengen van duurzaam onderwijs kunnen de groene vlag verdienen, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen.

Voor meer informatie: www.eco-schools.nl

 

 

 

lees verder

onderzoekpermalink

Opleiding Climate & Environment

woensdag 14 mei 2008 @ 12:50 uur

‘‘Klimaatverandering vraagt om specialisten’’, meent Fred Zoller, docent engineering en projectleider van de nieuwe opleiding Climate & Environment Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool. “Er is behoefte aan bouwkundigen, civieltechnici en installatietechnici die klimaatverandering en de specifieke problemen die daaruit voortkomen vanuit verschillende invalshoeken kunnen aanpakken.”

lees verder

onderzoekpermalink

Veenendaal gaat voor NET-Trofee

woensdag 14 mei 2008 @ 12:45 uur

Veenendaal gaat voor NET-Trofee

De energieonderneming DEVO, die opgericht is door de gemeente Veenendaal en Quattro Energie*, is één van de drie finalisten van de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008. 

 

lees verder

overheidpermalink

Terug naar boven