Seminar Circulair Bouwen

Gemeente Eindhoven kiest voor langdurige vernieuwende samenwerking voor de renovatie, het onderhoud én het maximaal verduurzamen van zeven gemeentelijke gebouwen in het Eindhovense stadshart. Thema’s qua verduurzaming zijn het continue verbeteren van de leefbaarheid en gezondheid, 50% energieneutraliteit in de gemeentelijke gebouwen, 95% hergebruik van sloopmateriaal, het verminderen van de CO2-uitstoot, meer groen en water, aandacht voor mensen met achterstand op de arbeidsmarkt en duurzaam woon-werkverkeer. De principes van de wereldwijd bewezen duurzaamheidsmethode The Natural Step worden als leidraad gebruikt. 

Tijdens het seminar geeft de gemeente samen met het consortium !MPULS een kijkje in de keuken van deze samenwerking. We zoomen extra in op het onderwerp Circulair Bouwen op een van de te verduurzamen locaties; het Van Abbemuseum. We sluiten de ochtend af met een rondleiding door de gerenoveerde Stadhuistoren.

Schrijf je direct in en ontvang gratis het boek Material Matters van Thomas Rau - de winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50 2018! *

*alleen voor betalende inschrijvers

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee in het Museumcafé
09:30 uur Welkomstwoord & Marktvisie door dagvoorzitter
Marvin van Kempen
09:40 uur keyboard_arrow_downCo-creatie voor renovatie, onderhoud én maximaal verduurzamen van 7 gemeentelijke gebouwen
Gemeente Eindhoven en Kuijpers nemen u mee in het proces van de samenwerking tussen het consortium !MPLUS en de Gemeente Eindhoven. Vragen die beantwoord zullen worden zijn: Hoe is het project ontstaan? Wat was de uitvraag? En welke visie heeft het !MPULS-consortium?
10:10 uur keyboard_arrow_downCirculair Eindhoven. Hoe werkt dat in de praktijk?
Gemeente Eindhoven en DWA vertellen u over de aanpak van de projecten en de duurzaamheidsambities. Centraal staat de ambitie van 95% hergebruik van sloopmateriaal.
10:40 uur keyboard_arrow_downHet totaalconcept; de Businesscase
Gemeente Eindhoven en Brink Groep vertellen in deze duo presentatie over de business case achter deze vernieuwde samenwerking en welke financiële voordelen deze aanpak heeft. We verklappen alvast dat openheid en transparantie key zijn.
11:10 uur Afsluiting plenaire sessie door dagvoorzitter
11:30 uur Rondleiding gerenoveerde Stadhuistoren
12:00 uur Napraten in het Museumcafé met een lunch
13:00 uur Einde

Inschrijven

Brink Groep bv
DWA
Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling B.V.
keyboard_arrow_up