Digitale Masterclass Bouwteams: werken met de nieuwe Modelovereenkomst

Op 14 mei 2020 verscheen de definitieve versie van een nieuw model voor bouwteamcontracten, onder de naam Modelovereenkomst Bouwteam DG 2020 (het Model). Deze Digitale Masterclass helpt jou met het zelf toepassen van dit Model in de praktijk.

Onderdelen
Als onderdeel van deze Digitale Masterclass krijg je toegang tot:

  • Vijf uitgebreide video’s waarin de auteurs uitleg geven over de toepassing van het Model
  • Een live Q&A sessie van twee uur met twee van de auteurs
  • Een Word-versie van het nieuwe Model

Programma
In vijf afleveringen van elk circa 40-60 minuten geven de auteurs jou tekst en uitleg over specifieke aspecten van het nieuwe Model bouwteamovereenkomst. Hieronder zie je het programma inclusief de onderwerpen die aan bod komen.

Aflevering            Titel
1                             Afwegen en opstarten:
                               - Bouwteam versus andere contractvormen
                               - Bouwteam UAV versus bouwteam UAV-GC
                               - Aanbesteden van een bouwteam

2                            Juridische verdieping 1:
                              - Bilaterale karakter
                              - Verplichtingen van partijen
                              - Taken en verantwoordelijkheden

3                            Juridische verdieping 2:
                               - Aansprakelijkheid en verzekering
                               - Contract- en prijsvorming
                               - Intellectueel eigendom en einde bouwteam

4                            Proces (-begeleiding):
                              - Cyclisch ontwerpen
                              - Risicomanagement
                              - Besluitvorming en verslaglegging

5                            Samenwerking en praktijk
                              - Cultuur, houding en gedrag
                              - Leerpunten uit recente praktijkprojecten
                              - Belang van ervaring en expertise

Start tijdens live event
De Masterclass start op 10 juni 2020 om 13.30 uur. Tijdens een online event worden dan de vijf verdiepende afleveringen live opgenomen. Jij kunt een aflevering naar keuze live bijwonen maar ondertussen ook switchen naar een andere aflevering/opname. Na afloop van die opname kun jij direct instromen in een Q&A sessie van 1,5 uur met een auteur naar keuze. Een moderator zorgt dat zo veel mogelijk verschillende vragen aan bod komen. Deze vragen mogen gaan over de materie die de betreffende auteur net behandeld heeft, maar ook over andere onderdelen van het nieuwe Model.

Na afloop van het live event krijg je binnen een week toegang tot alle vijf verdiepende afleveringen, deze kun je nog een jaar lang terugkijken.

Later starten kan ook!
Kun je niet aanwezig zijn bij het live event op 10 juni? Geen probleem. In dat geval krijg je een week na 10 juni toegang tot alle vijf verdiepende afleveringen op video, die je nog een jaar lang kunt terugkijken.

Live Q&A sessie
Of je nou aanwezig was op 10 juni óf je bent later ingestapt, in beide gevallen krijg je (nogmaals) de exclusieve gelegenheid om deel te nemen aan een online Q&A sessie met één of twee van de auteurs. Deze sessie duurt 2 uur en elke deelnemer krijgt gelegenheid tot het stellen van een vraag. Het aantal deelnemers per sessie wordt daarom beperkt tot 25. Nadat je je hebt ingeschreven voor de Digitale Masterclass, krijg je van ons bericht voor welke data je kunt aanmelden. Dat kan bijvoorbeeld ook verderop in de tijd zijn, als je zelf bezig bent met een bouwteam contract!

Word-versie van het Model
Deelnemers aan de Digitale Masterclass krijgen -uiterlijk op 10 juni- een digitale versie van het Model in Word in hun mailbox. Hiermee is het eenvoudig om teksten uit het Model te gebruiken voor je eigen project. Maar let op, houd rekening met het auteursrecht, neem teksten niet klakkeloos over en pas het Model toe met verstand. De auteurs geven hierop de volgende toelichting:

Het auteursrecht is bedoeld om te voorkomen dat partijen het model of delen daarvan kopiëren en presenteren als hun eigen model. We maken het Model openbaar júist omdat we willen dat het in de praktijk toegepast wordt. Wat we dus hopen is dat partijen het Model gebruiken voor hun eigen project en daarbij de letterlijke teksten uit het Model gebruiken. Maar neem het model niet klakkeloos over, zonder er zelf ook goed over na te denken en je te verdiepen in de bedoeling van het model. Pas het dus toe met verstand en schakel de juiste expertise in, als je daar zelf niet over beschikt.

Inschrijven

keyboard_arrow_up